Ze is te gek

Daar lig ik dan, ver in dromenland. Opeens voel ik een gezicht bij mijn gezicht, degene geeft me een kus. Een kus die zegt: “Wakker worden. Je bent te laat!”. Ik draai me nog even om, maar ik voel nog een kus. Nu moet ik echt wakker worden. Ik open mijn ogen, kijk wie me heeft wakker gekust en als ik zie wie me heeft wakker gekust, krijg ik een glimlach op m’n gezicht.

Ik kan me de dag nog herinneren dat ik haar voor het eerst zag. Ik ontmoette haar via mijn moeder, mijn moeder nam haar mee naar huis. Ik weet nog wat ik van haar vond, ik vond haar mooi. Prachtig, dat is wat ze was. Misschien was het wel liefde op het eerste gezicht. Ja, ik weet wel zeker dat het liefde op het eerste gezicht was. De dagen die volgde, leerde ik haar beter kennen. In het begin was ze nog schuw, ze wist niet waar ze was beland, maar ze wist dat ze goed zat.

Nadat ze gewend was, moest ik nog aan haar wennen. Ik wist niet hoe ik met haar om moest gaan. Na dagen dat we langs elkaar hebben geleefd, besloten we om elkaar beter te leren kennen. Ik kwam er achter hoe ze in elkaar zit. Ik kwam er achter wat ze wel en niet lekker vind qua eten en ik kwam er achter of ze van kroelen, knuffelen en kusjes houdt. Ook kwam ik er achter wanneer ze wilde spelen en wanneer ze boos kon worden. Zij kwam er achter wanneer ik geen zin had om met haar te spelen, kroelen, knuffelen en kusjes te geven. 

Nu zijn er vier jaar verstreken, bijna vijf jaar. Na deze lange tijd kan je wel zeggen dat we voor elkaar bestemd zijn. Ze komt bijna elke nacht bij me slapen en wanneer ze daar geen zin in heeft, zoekt ze een eigen plekje op om te slapen. Prima, ik heb soms geen zin om samen met haar te slapen. Ze weet wanneer ze bij me moet zijn om te kroelen en ik weet wanneer ik bij haar moet zijn om te kroelen. ’s Morgens geven we elkaar een kusje om elkaar goedemorgen te wensen. Ik schenk drinken voor haar in, geef haar lekkere hapjes en als dank, komt ze bij me liggen en daar liggen we dan: gezellig, knus en lief.

Ik zie haar als mijn grote liefde. Ik ben verliefd op haar. Ze is mooi. Ze is lekker zichzelf, ze is stoer. Ze is stoer, omdat ze op daken klimt, omdat ze durft te vechten om haar plek te laten zien in deze maatschappij. Doordat ze stoer is, heeft ze ook haar lieve kant. Ik ben verliefd op beide kanten. Ze is te gek.

Oftewel: mijn lieve poes Lindsey.

Advertisements

3 thoughts on “Ze is te gek

  1. Heel mooi geschreven! Het doet mij een beetje denken hoe stoer, lief en geweldig ik mijn hondje beertje vind :) We kregen hem toen hij 2 maanden oud was en ik 7 was. Helaas is hij afgelopen mei overleden maar de liefde van en voor mijn beste vriendje vergeet ik niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s