Een muur

Rustig zit ik een boterham met kaas te eten. Ik voel spanning tussen jullie. Als een naald nu zou vallen, zouden we ‘m horen vallen. Keihard, want zo stil is het. Ik vraag mij af wat er aan de hand zou kunnen zijn. Ik zie hoe jullie je best proberen te doen om het wat gemakkelijker te maken. Ik weet toch dat het geen zin heeft. Er moet iets gezegd worden, maar wij drieën hebben geen flauw idee wat. Ik kijk naar rechts, ik zie hoe je je ogen dicht doet. Naar links. Jij zit rustig, genietend jouw broodje pindakaas te eten. Dan komt zij binnen. Ze komt bij ons liggen. Ik vertel dat zij tenminste wel van het leven geniet. Beide zijn jullie er mee eens. Dan beginnen jullie te praten. Het gaat over dat jij, rechts van mij, geen zin meer hebt. Geen zin in mensen om jou heen. Je wilt alleen zijn.  Ik snap je niet, hij snapt jou al helemaal niet. Allebei vinden wij dat je zeurt en chagrijnig bent. Je draait je om, met jouw rug onze kant op. Dit is jouw manier om te zeggen dat je er klaar mee bent. Ik voel de woede die van binnen bij je kookt. Ook ik ben er klaar mee. Klaar dat je de ene keer zo vrolijk en lief bent en de andere keer zo verdomd chagrijnig. Je draait je weer om, met je gezicht onze kant op. Ik hoor je iets tegen hem zeggen. Je gaat niet mee naar het feest. Vragen gaan er door mijn hoofd heen. Ben je nog wel bereidt om hier te zijn? En houd je nog wel van hem? Hij houdt nog wel van jou, maar je lijkt het niet te waarderen. Als ik er niet was geweest, zouden jullie elkaar aanvallen. Of misschien wel gedag tegen elkaar zeggen. En elkaar nooit meer zien. Beide met jullie leven verder gaan. Zonder elkaar. Voor nu ben ik blij dat ik tussen jullie zit. Blij dat ik een muur ben. Een muur dat jullie op de een of andere manier weer bij elkaar weet te brengen en bij elkaar houdt. Maar ook een muur dat nu voor afstand zorgt. Afstand dat hopelijk voor even zal zijn.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s