Naast mij

Met mijn ogen wagenwijd open, staar ik naar het plafond. Althans, echt staren is het niet. Het is donker om mij heen. Slapen kan ik niet, want er gaat te veel door mijn hoofd heen. Blijkbaar kan jij het wel, want ik hoor hoe jouw ademhaling regelmatig en gecontroleerd op en neer gaat. Volgens mij kan de ruzie van net jou niks meer schelen. Je vertelde hoe kwaad je wel niet was dat ik met hem een hapje ging eten en naar de film was geweest. Een typische eerste date vond je het. Het enige wat ik kon doen, was jou verbaasd aanstaren. Ik had, en heb nog steeds, geen flauw idee hoe je er achter bent gekomen. Alle sms’jes en oproepen heb ik netjes gewist. Niemand die het kon weten, behalve hij en ik. Van dat gestaar werd je pisnijdig. Je sloeg met je handen op de glazen tafel. Het schilde een haartje en er zat glas in je hand. Mijn lichaam schokte er van en dat is precies waar je mij hebben wilde. Je keek mij aan en de woede kon ik aflezen van jouw ogen en lichaam. Na een paar minuten stilte begon je rustig te praten.  Je was gekalmeerd. Je vertelde dat je begreep dat ik afleiding zoek, want liefde en aandacht geef je mij niet meer. Je bent druk, je weet niet wat je wilt, op je vrienden kan je al helemaal niet rekenen, want stuk voor stuk zijn ze naaiers. En jouw leven is een stuk chaotischer geworden met mij er bij. En vooral nu, omdat ik het stukje wat ik mis in mijn leven, bij iemand anders aan het zoeken ben. Je hebt geen tijd en zin om elke avond voor het slapen gaan om mijn rug en armpje te kriebelen, even een sms’je sturen dat ik mooi ben en dat je van mij houdt te sturen en één keer in de week buiten huis iets leuks te doen. Maar je wilt mij niet kwijt, vooral niet aan een ander. Dat is het ergste wat ik je aan kan doen. Ik zuchtte diep met tranen die over mijn wang liepen. Snel veegde ik ze weg, zwakte wilde ik niet tonen. Maar dat had ik allang gedaan. Ik stond op en liep door de woonkamer heen. Zachtjes zei ik dat dit is wat jij wilt, maar jij helemaal geen rekening met mij houdt. Ik wil totaal iets anders. Alleen had je geen tijd om naar mij te luisteren, want je moest weg. Waar naar toe? Ik had geen idee. En nu lig je hier, knus naast mij. Net alsof er niks aan de hand is…

Advertisements

2 thoughts on “Naast mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s