Ronald de Vreemde

Misselijk van de alcohol loop ik, in mijn eentje, over The Strip van het prachtige, drukke en sfeervolle Lloret de Mar; op weg naar het hotel. Snel wurm ik mij door een aantal mensen heen en vermijd ik de irritante mannen met een bos rozen in hun hand. Het verbaast mij dat ik de weg naar het hotel nog weet met de alcohol in mijn lichaam, wat onwijs bonst in mijn hoofd. Blij ben ik dan ook als ik bijna bij het hotel ben, maar dan zie ik een jongen. Een jongen die een kop groter is dan ik, die staat te wankelen op zijn benen en de ingang niet meer kan vinden. ‘Hey, jij daar! Gaat het wel?’, roep ik.

Met langzame passen loop ik naar de jongen toe. ‘Gaat het wel?’, vraag ik nog een keer. Deze keer alleen iets dichterbij. Gemompel. ‘Nee. Mijn vrienden waarmee ik al zes jaar omga, hebben mij in de steek gelaten. In de steek gelaten!’ Ik begin te lachen, vraag hem naar zijn naam en of hij ook in dit hotel overnacht. Voor dat laatste sla ik mij nu voor mijn kop, want waarom zou hij hier anders voor het hotel staan?  ‘Ronald. En ja, ik verblijf hier.’ ‘Kom. Laten we naar binnen gaan, want wat je nu doet: midden op de weg staan, werkt ook niet.’

Nadat we de klapdeuren en automatische deuren voorbij zijn, loop ik naar de receptie. Nog steeds met hem aan mijn zij. ‘Wat is je kamernummer?’, vraag ik terwijl ik mijn eigen kamersleutel pak. Verbaasd kijkt hij mij aan en vraagt wat ik bedoel. ‘De nummer van je kamer waarin je slaapt.’ Zijn ogen kijken nog verbaasder bij deze vraag. Hij weet het niet meer en de ‘Oh my God’ verlaat mijn mond.

‘Oké. Je mag met mij mee naar mijn kamer’, zeg ik tegen Ronald en samen stappen we de lift in; naar de eerste verdieping, kamer 134. Bij de deur sta ik nog wat te kloten met de sleutel en na één minuut weet ik de deur open te krijgen. Opgelucht. Ik ren snel naar het toilet, want de intense misselijkheid die ik net had, wat weer verdween bij de ontmoeting, komt weer omhoog spelen. Hangend met mijn hoofd boven de toiletpot probeer ik het laatste beetje alcohol eruit te krijgen. Geen succes.

Ronald staat wat ongemakkelijk in de kamer. Niet wetend wat hij moet doen. ‘Je mag hier blijven pitten, naast mij of op het balkon. Eén ding: je mag mij niet aanraken of iets, want dat kan niet. Ik heb namelijk een vriend thuis zitten.’ Wat totaal niet waar is. Hij knikt en zegt dat hij het volkomen snapt en begint te brabbelen, terwijl ik mezelf in bed wurm. Te brabbelen over hoe zijn vriendin naar Blanes ging, daar vreemd ging en hoe hij er kapot van was. Door het gebrabbel word ik nog misselijker en spring ik snel het bed weer uit. Weer naar het toilet en weer geen succes.

Bij terugkomst en weer beland in bed, staat hij nog steeds bij het bed. En weer wil hij brabbelen over zijn vriendin, maar bij het idee begin ik weer misselijk te worden en zeg ik tegen hem dat hij zijn kop moet houden. En dat het misschien maar beter is dat hij op het balkon slaapt in plaats van naast mij. Hij knikt. ‘Oh. En als iemand op de deur klopt, een meisje met blonde krullen, doe dan de deur open. Oké?’ En hij knikt weer met zijn hoofd en loopt richting het balkon.

Een uur later, althans dat is wat ik denk, hoor ik haar bonzen op de deur. Een aantal keren hoor ik mijn naam, maar het klinkt ver weg. Ik ben te ver van de wereld om te reageren. Slaap. Ik slaap.

Ronald, bedankt. Bedankt dat je de buren ongerust hebt gemaakt door het plastic tafeltje met de fles tequila, bekers met cola, shotglazen en het asbak vol met zonnepitten heb om laten vallen. Het hotelkamer bent uitgelopen, de deur vervolgens dicht heb gegooid, terwijl zij, het meisje met blonde krullen, voor de deur stond te wachten om naar binnen te kunnen. Dat je ervoor hebt gezorgd dat een andere jongen over het balkon van onze buren naar ons moest laten klimmen om de deur te openen. Maar vooral dat ik de volgende ochtend hier om kon lachen en dit verhaal met de medemens kan delen.

Bedankt, Ronand de Vreemde.

2 reacties op ‘Ronald de Vreemde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s