Het is niet vanzelfsprekend

Met een warme kop thee in mijn rechterhand neem ik plaats op de bank waar ik nog aan moet wennen. Gauw pak ik de afstandbediening en besluit ik de televisie aan te zetten om de stilte in dit huis te verbreken. Ik ben namelijk bij hem thuis. Alleen. Na ongeveer tien minuten zappen, laat ik de televisie op de zender MTV met het programma “Ex and The Why”. In alle rust en stilte kijk ik dit programma en zie ik dat er een meisje, genaamd Blaire, haar ex terug wil. Want in de periode dat zij nog een relatie had met haar ex, Jacob, nam zij hun relatie voor lief. Alles werd voor haar vanzelfsprekend waardoor zij minder haar best deed en hem op een gegeven moment kwijt was. En dit, dit zette mij aan het denken.

Vijf maanden geleden had ik niet wat ik nu wel heb: een vriend. Wij spenderen (bijna) elk weekend en schoolvakanties samen, omdat wij elkaar doordeweeks niet kunnen zijn. Hij woont namelijk in Gelderland en ik in Noord-Holland. Tweeënhalfuur bij elkaar vandaan met de trein.  Hierdoor versturen wij elkaar via Whatsapp elke dag honderden berichten om elkaar op de hoogte houden van ons dagelijks leven en FaceTimen we in de avonduren met elkaar, zodat wij de dag nog tegen elkaar kunnen na vertellen en onze gezamenlijke serie “The Vampire Diaries” kunnen kijken.

Het is fijn dat hij op mijn pad is gekomen, want bij hem kan mezelf zijn. Ik ben iemand die er van houdt om gek te doen, niet kan stilzitten en liggen, graag de controle houdt, rommelig is en af en toe sarcastisch kan zijn. Maar op bepaalde momenten ben ik vrij onzeker, twijfelachtig, té emotioneel, koppig en egoïstisch.

En door de laatste twee eigenschappen neem ik de situaties in mijn leven vaak voor lief: mijn ouders, vrienden, dat er genoeg geld thuis is, ik gezond ben, maar vooral mijn relatie met hem.

Door deze aflevering besefte ik dat iedere minuut ervan moet genieten dat ik dit allemaal heb en zo mag leven. En wat ik maar al te goed besefte: dat ik moet stoppen om de dingen vanzelfsprekend te zien, want op een gegeven moment kan dat vanzelfsprekende niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

3 thoughts on “Het is niet vanzelfsprekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s