Straks wordt er een aanslag gepleegd

Na een treinreis van anderhalf uur stappen we uit op Amsterdam Centraal voor onze overstap. Vanuit de verte zien we dat er een lange rij bij de roltrap staat om naar beneden te kunnen. Ik stel voor om een stuk verder te lopen en daar de trap te nemen, maar hij is het niet met mij eens. ‘We nemen gewoon deze, dat zal wel even snel zijn.’ Na wat tegenstribbelen leg ik mezelf er maar bij neer. Dan maar samen met deze menigte de roltrap af.

Natuurlijk vind je dat. Je gaat alleen met haar omdat ze een kut heeft.

Het moment dat we eindelijk aan de beurt zijn en ik mijn voet op de tree zet, bedenk ik dat we ons bevinden in een menigte: een groot aantal mensen bij elkaar. Dit beangstigt mij, aangezien niet heel lang geleden de aanslagen in Brussel plaatsvonden en het nu wel erg dichtbij komt. ‘Straks wordt er een aanslag gepleegd…’, zeg ik zachtjes tegen hem.  Hij kijkt mij aan met z’n groene ogen en in zijn blik zie ik dat hij mij vertelt dat ik niet bang hoef te zijn.

Ik luister naar hem en besluit om vooruit te kijken. Wanneer ik dat doe, zie ik een kale man met volle wenkbrauwen en rond de veertig een tree lager staan dan ik. Hij kijkt mij met grote ogen aan en begint op een agressieve, boze manier te zeggen dat er natuurlijk geen aanslag gepleegd zal worden, of ik achterlijk ben en waar mijn ‘paasgedachte’ is. Ik kijk hem verbaasd aan en vraag mezelf af in welke situatie ik nu weer beland ben.

‘Dat zeg je toch niet?’, schreeuwt hij verder. Ik kijk hem weer aan en zeg op een rustige toon dat ik mag zeggen wat ik wil. Met het antwoord neemt hij geen genoegen en kijkt hem aan. ‘Wat vind jij er nou van?’, schreeuwt hij dit keer naar hem. Op de manier waarop hij dat alleen kan, haalt hij zijn schouders op. ‘Natuurlijk vind je dat. Je gaat alleen met haar omdat ze een kut heeft’, terwijl hij ondertussen van de roltrap afstapt. ‘Fijn weekend nog hè’, en weg was hij.

Verbaasd blijf ik aan het eind van de roltrap staan. ‘Mag ik nu ook al niet mijn angst delen? Mijn angst is toch terecht?’, denk ik hardop in mezelf. Ik kijk hem aan. ‘Het is toch terecht dat ik bang ben?’, vraag ik. ‘Maak je nou maar niet druk, schat. Je angst is terecht en hij is al weg.’ Terwijl ik nog een keer kijk of hij echt weg is, schiet het volgende weer door mij heen: ‘Straks wordt er een aanslag gepleegd en vooral met zulke gekken op de wereld.’

4 reacties op ‘Straks wordt er een aanslag gepleegd

  1. Wauw, vet raar. Helemaal niet gek als je zoiets zegt, sterker nog, ik zou dat ook denken in een overvolle plek in amsterdam. Rare man, zeker met die opmerking. Slaat nergens op, heeft ook niks met zijn/jouw opmerking te maken. Rare mensen op deze wereld..

    1. Ik dacht daarna ook echt: ‘Ik zei toch helemaal niks raars?’ Was gewoon een gedachte, en waarom zou je dat niet kunnen uiten? Goed, je wordt alleen maar banger door zulke rare mensen.

      1. Zeker, maar al had die man twijfels over wat je zei, waarom moest hij perse reageren? En al helemaal schreeuwen. Wauw, zwaar apart. Leuke blog heb je trouwens, lees niet vaak dit soort blogs, maar ben wel geboeid in je artikelen, je schrijft op een hele leuke manier!

      2. Precies! Was helemaal niet nodig om te reageren, en anders had het op een andere manier moeten gaan! En dankjewel voor je compliment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s