Misschien ooit

Vanaf het moment dat ik hier zit, zie ik af en toe vanuit mijn ooghoeken hem naar mij gluren. Heel even doet hij dat. Af en toe lach ik, maar besteed er voor de rest geen aandacht aan. Misschien zo.

Ik loop naar binnen met het doel om een ander liedje op te zetten. In de kleine ruimte waar dat zou moeten gebeuren, voel ik iemand naar mij kijken. Zal hij het zijn? Voorzichtig draai ik mijn hoofd om. Hij is het. ‘Wat ga je doen?’ Even negeer ik het en bedenk ik wat ik daadwerkelijk zou willen doen. Hoe hij hier tegenover mij staat, hoe graag ik hem naar mij wil toetrekken. Gewoon hem even naar mij toetrekken, zodat hij dichterbij is.  ‘Even een liedje opzetten’, hoor ik mezelf zeggen. Ik loop langs hem, weer naar buiten toe. ‘Misschien zo’, mompel ik in mezelf.

Buiten ga ik weer op de plek zitten waar ik de hele avond al zit. De plek links mij, die de hele avond al leeg is, wordt nu opgevuld. Door hem. Ik draai mijn hoofd naar links, en neem hem even in mij op. Hoe langer ik naar hem kijk, hoe meer ik hem wil. Ik wil dichterbij hem zitten, voorzichtig mijn vingers over zijn lippen laten glijden, hem plagen. In plaats daarvan lach ik naar hem. Misschien zo.

Wanneer ik voor de zoveelste keer naar het toilet toe ben geweest, de schuld geef ik aan de vodka, schrik ik wanneer ik hem tegenkom op de gang. Heel even sta ik stil. Het liefst duw ik hem tegen de trap aan, laat ik mijn vingers weer over zijn lippen glijden gevolgd door mijn lippen op de zijne te drukken. Voel ik met mijn handen onder zijn shirt, strelend naar beneden. Vraag ik hem wat hij nou eigenlijk van mij wil, maar ik doe het niet. Ik loop verder naar de deur en doe deze achter mij dicht. Misschien zo.

De avond eindigt. Ik zie hem op mij afkomen. Drie kussen krijg ik. Heel even twijfel ik om langer te blijven, om langer van deze avond, maar vooral van hem te genieten. Eindelijk doen waar ik deze hele avond naar verlang.

Misschien ooit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s